Rolstoel-/begeleiderkaarten voor het rolstoelplatform zijn online en telefonisch te bestellen, net als reguliere kaarten. Indien je kaarten online wilt bestellen, selecteer dan op de bestelpagina de optie 'Rolstoel-begeleidersplaats'. Telefonisch kun je kaarten bestellen via het Ticketmaster callcenter, dat te bereiken is via 0900 - 300 1250 (€ 0,60 p/m)

Let op: aangezien er een beperkt aantal rolstoel-/begeleiderplaatsen per evenement beschikbaar is, wordt per rolstoelgebruiker maximaal één begeleider toegelaten. Kaarten voor zowel de rolstoelgebruiker als voor de -begeleider zijn niet gratis en beiden dienen in bezit te zijn van een geldig entreebewijs.

 

185,000
1
CATEGORY

Het callcenter van onze ticketingpartner Ticketmaster is te bereiken op telefoonnummer 0900 - 300 1250 (60 cpm).
Het callcenter is bereikbaar op maandag t/m vrijdag 09.00 - 19.00 uur en zaterdag van 10.00 - 18.00 uur.

Via het callcenter kun je kaarten bestellen. Voor overige vragen neem je contact op met de klantenservice van Ticketmaster.

Let op: je kunt het callcenter in Nederland niet bellen om kaarten te bestellen voor concerten die in het buitenland plaatsvinden.

185,000
4
CATEGORY

Bij sommige concerten worden aparte Golden Circle kaarten verkocht. Dit zijn staanplaatsen op de vloer in een apart afgesloten vak vooraan.

 

185,000
6
CATEGORY

Onze ticketingpartner probeert voor al onze concerten waar ook zitplaatsen voor verkocht worden een zaalplattegrond in te voeren. Deze is te vinden op de bestelpagina van het evenement. Nadat je op de 'Koop kaarten' knop hebt geklikt kom je op deze pagina. Je hebt nu de optie om kaarten te boeken via 'best beschikbaar' of met de 'interactieve plattegrond'. Als je de 'interactieve plattegrond' selecteert, dan kun je bekijken waar jouw zitplaatsen zijn gesitueerd.

Let op: bij verwachte grote drukte op de website, bijvoorbeeld als de kaarten net in de verkoop gaan, staat de plattegrond niet online.

Voor een groot aantal shows in bijvoorbeeld de Heineken Music Hall geldt een vrije plaatskeuze. Je mag dan zelf bepalen waar je staat/zit tijdens het concert. In dit geval is er geen optie om via de interactieve plattegrond kaarten te bestellen.

185,000
8
CATEGORY

Je kunt bij de aanschaf van kaarten een annuleringsverzekering afsluiten, vergelijkbaar met een annuleringsverzekering als je op reis gaat.

Met een annuleringsverzekering is annulering van kaarten mogelijk in geval van een ernstige ziekte, ernstig ongevalletsel of overlijden van de verzekerde of diens bloed- en of aanverwanten in de 1ste en 2de graad; zwangerschapcomplicaties; ernstige zaakschade; definitieve ontwrichting van huwelijk; diefstal, verduistering of vermissing dan wel total-loss-schade aan het voor de reis naar het evenement te gebruiken vervoermiddel.

Voor alle evenementen is een annuleringsverzekering af te sluiten voor € 2,75.

Claim indienen
Indien je genoodzaakt bent om gebruik te maken van de annuleringsverzekering, dan kun je een claim indienen met gebruik van een schadeaangifteformulier, welke op te vragen is bij de klantenservice van Ticketmaster.

185,000
10
CATEGORY

Met een boeking via de zaalplattegrond kun je zelf kiezen voor specifieke zitplaatsen. Onze ticketingpartner probeert voor al onze concerten waar ook zitplaatsen voor verkocht worden een zaalplattegrond in te voeren. Deze is te vinden op de bestelpagina van het evenement. Nadat je op de 'Koop kaarten' knop hebt geklikt kom je op deze pagina. Je hebt hier de optie om kaarten te boeken via 'best beschikbaar' of met de 'interactieve plattegrond'.

Let op: bij verwachte grote drukte op de website, bijvoorbeeld als de kaarten net in de verkoop gaan, staat de zaalplattegrond niet online.

Voor een groot aantal shows in bijvoorbeeld de Heineken Music Hall geldt een vrije plaatskeuze. Dit houd in dat je zelf mag bepalen waar je staat/zit tijdens het concert. In dit geval is er geen optie om via de interactieve plattegrond kaarten te bestellen.

185,000
13
CATEGORY

Bij het online bestellen van kaarten kun je zowel via Ideal internetbankieren als met creditcard betalen.
Bij een telefonische bestelling kun je alleen betalen met AcceptEmail.

Je kan gebruiken maken van iDeal als je een rekening hebt bij SNS, FrieslandBank, ASN Bank, SNS Regio Bank, Triodos, Rabobank, ABN AMRO of ING. Als je een creditcard gebruikt worden er transactiekosten in rekening gebracht.

Telefonisch kun je kaarten bestellen via 0900 - 300 1250 (€ 0,60 p/m). Je kunt dan betalen via AcceptEmail. Je ontvangt na je telefonische bestelling een e-mail met daarin een link, zodat je via internetbankieren kunt betalen. Betalen met een creditcard is niet mogelijk bij een telefonische bestelling, omdat dit te fraudegevoelig is.

 

185,000
17
CATEGORY

Live Nation Entertainment is een wereldwijd bedrijf en heeft in alle landen waar ze vertegenwoordigd is een landelijke tak. Deze tak functioneert zelfstandig en heeft zijn eigen website, betaalmethodes, procedures en ticketingpartners. Om een totaaloverzicht te geven van alle Live Nation concerten in Europa tonen wij wel alle evenementen die onze buitenlandse collega's promoten op www.livenation.nl.

Wil je kaarten kopen voor een internationaal evenement? Dan kun je, net als bij onze eigen evenementen, klikken op de rode knop om kaarten te kopen. Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de procedure die geldt voor het land waar je kaarten wilt kopen. Voor meer informatie over de show in dat specifieke land, raden we je aan om naar de Live Nation pagina van dat land te gaan. Je vindt dan vaak bij de evenementinfo ook het telefoonnummer wat je kunt bellen om kaarten te bestellen. Let op: je kunt niet via Ticket Master in Nederland of via het callcenter in Nederland kaarten bestellen voor concerten in het buitenland.

Indien je problemen ondervindt bij het kopen van kaarten in het buitenland, dan raden we je aan contact op te nemen met de klantenservice van het land waar je kaarten wilt kopen. Zij kunnen je namelijk het beste informeren over de bestelprocedure. De klantenservice vindt je door eerst naar de Live Nation website van het betreffende land te gaan en vervolgens klik je op 'Customer Service' rechts bovenaan.

185,000
20
CATEGORY

Omdat kaarten direct worden afgerekend en wij geen kaarten terugnemen bij verhindering is het niet mogelijk om een optie te nemen op kaarten die niet worden afgehaald.

Er is een kleine kans dat er extra kaarten in de verkoop worden gebracht, bijvoorbeeld bij een verandering van de productie of in het geval er kaarten worden geannuleerd. Wegens het grote aantal verzoeken kunnen wij je niet persoonlijk op de hoogte brengen als er kaarten beschikbaar komen. Als er extra kaarten vrijkomen dan werken we dit bij op onze website. Voor een klein aantal evenementen is een wachtlijst beschikbaar, deze informatie vind je terug op de betreffende evenementenpagina.

 

185,000
21
CATEGORY

Met een boeking via de zaalplattegrond kun je zelf kiezen voor specifieke zitplaatsen. Wij proberen voor al onze concerten waar ook zitplaatsen voor verkocht worden een zaalplattegrond in te voeren. Deze is te vinden op de bestelpagina van het evenement. Nadat je op de 'Koop kaarten' knop hebt geklikt kom je op deze pagina. Je hebt nu de optie om kaarten te boeken via 'best beschikbaar' of met de 'interactieve plattegrond'.

Let op: bij verwachte grote drukte op de website, bijvoorbeeld als de kaarten net in de verkoop gaan, staat de plattegrond niet online.

Voor een groot aantal shows in bijvoorbeeld de Heineken Music Hall geldt een vrije plaatskeuze. Dit houdt in dat je zelf mag bepalen waar je staat/zit tijdens het concert. In dit geval is er geen optie om via de interactieve plattegrond kaarten te bestellen.

Gebruik plattegrond
Selecteer op de plattegrond het gebied waar je wilt zitten. Vervolgens verschijnt er een gedetailleerde weergave van de verschillende zitplaatsen. Je kunt nu de gewenste zitplaatsen selecteren. Wanneer je alle gewenste zitplaatsen hebt geselecteerd, klik je verder om de bestelling te bevestigen.

 

185,000
23
CATEGORY

Kortingskaarten als de CJP-pas, 65+pas en kortingsbonnen als de Theater- en Concertbon en Podium Cadeaukaart worden niet geaccepteerd als betaalmiddel bij onze evenementen. Ook CKV-bonnen kunnen niet worden gebruikt voor Live Nation shows.

De enige kadokaart die ingewisseld kan worden bij aanschaf van kaarten voor onze evenementen is de Ticketmaster Gift Card.

 

185,000
24
CATEGORY

Na een mislukte poging om zitplaatsen via een boeking met plattegrond te bestellen, zullen de zitplaatsen 30 minuten als gereserveerd worden aangeduid. Daarom kunnen deze zitplaatsen tijdens een nieuwe poging binnen een half uur niet opnieuw worden geselecteerd.

Na uiterlijk een uur kun je opnieuw proberen de gewenste zitplaatsen te reserveren. Log voor de zekerheid in bij onze ticketingpartner om te controleren of de gewenste kaarten niet toch succesvol zijn besteld, zodat je geen dubbele bestelling doet.

185,000
25
CATEGORY

Er is gekozen om onze kaartverkoop alleen online en telefonisch te laten verlopen, omdat steeds meer bezoekers kozen voor het online bestellen van kaarten. Dit wordt mede ingegeven door het gemak dat je thuis jouw kaarten kunt bestellen en zelf kunt uitprinten. Het in de 'rij gaan liggen' bij een fysiek verkooppunt is geen optie meer, die faciliteiten zijn er niet meer: de postkantoren verdwijnen op korte termijn.

Daarnaast wordt het op deze manier mogelijk om rechtstreeks met onze bezoekers te communiceren, bijvoorbeeld in het geval van een afgelast concert. Ook hebben wij door meer kaarten online te verkopen een sterk middel in handen tegen zwarthandelaren, doordat we eerder 'verdachte' transacties kunnen signaleren en kaarten ongeldig kunnen verklaren.

185,000
26
CATEGORY

Onze ticketingpartner probeert voor al onze concerten waar ook zitplaatsen voor verkocht worden een zaalplattegrond in te voeren. Deze is te vinden op de bestelpagina van het evenement. Nadat je op de 'Koop kaarten' knop hebt geklikt kom je op deze pagina. Je hebt nu de optie om kaarten te boeken via 'best beschikbaar' of met de 'interactieve plattegrond'.

Bij verwachte grote drukte op de website, bijvoorbeeld als de kaarten net in de verkoop gaan, staat de plattegrond niet online.

Voor een groot aantal shows in bijvoorbeeld de Heineken Music Hall geldt een vrije plaatskeuze. Dit houdt in dat je zelf mag bepalen waar je staat/zit tijdens het concert. In dit geval is er geen optie om via de interactieve plattegrond kaarten te bestellen.

Indien er geen plattegrond beschikbaar is, maak dan gebruik van 'best beschikbaar'. Hiermee worden automatisch de best beschikbare zitplaatsen geboekt binnen de gewenste prijscategorie.

185,000
27
CATEGORY

Je kunt alleen online en telefonisch kaarten bestellen voor onze evenementen.

Onze stap-voor-stap handleiding is hier te bekijken. Hierin leggen wij stap voor stap uit hoe het proces van kaarten bestellen verloopt.

185,000
28
CATEGORY

Kaarten voor evenementen zijn alleen op de avond zelf bij de zaal verkrijgbaar, als het evenement nog niet is uitverkocht.

 

185,000
36
CATEGORY

Een TicketFast is een e-ticket wat je zelf uit kunt printen. Net als een traditioneel toegangsbewijs verschaft het e-ticket het recht op toegang tot het evenement. Je ontvangt het e-ticket meteen na de boeking in jouw mailbox en kunt deze meteen zelf uitprinten. Dit biedt de mogelijkheid een toegangsbewijs nog kort voor het begin van een evenement nog te boeken.

185,000
37
CATEGORY

Je kunt een keuze maken uit verschillende verzendingsmethoden:

 

TicketFast/e-ticket (zelf printen) is gratis

Postbezorging: € 4,- verzendkosten

Aangetekende post: € 15,- verzendkosten

 

185,000
38
CATEGORY

Je kunt jouw e-ticket bestellen via www.mojo.nl, www.livenation.nl of www.ticketmaster.nl. Selecteer tijdens het bestelproces bij bezorgwijze TicketFast om een e-ticket te ontvangen die je zelf kunt uitprinten. E-tickets zijn te bestellen vanaf de start van de kaartverkoop tot aan de aanvang van het evenement.

Onze stap-voor-stap handleiding is hier te bekijken. Hierin leggen wij stap voor stap uit hoe je online kaarten kunt bestellen.

 

185,000
39
CATEGORY

Om een e-ticket te kunnen printen, heb je Adobe Acrobat Reader (vanaf versie 6.0.1) nodig.

Gebruik voor het printen standaard wit papier van het formaat A4. Let erop dat je kiest voor een print van hoge kwaliteit, maak dus geen gebruik van de spaarmodus. Ook is een Laserjetprinter boven een Inktjetprinter aan te raden in verband met het risico op strepen bij de Inktjetprinter. De print moet een printgrootte hebben tussen 93% en 100%.

185,000
40
CATEGORY

You can order tickets from abroad at www.ticketmaster.nl or by telephone at our Call Center, tel: 0031 88 123 24 25 (only available when you live abroad).

When you place an order at our website, you can pay your order with a valid credit card. Due to fraud prevention, credit cards that are not registered in Europe are often not accepted. You can buy your tickets online with your Mastercard or VISA credit card when this is registered at one of the European or American Mastercard or VISA secured countries. American Express credit cards are only accepted when they are registered in the Netherlands.

In case you order tickets from abroad at our Call Center, you can make a payment with a Mastercard or VISA credit card. You will receive an e-mail to make your payment. When you order tickets at our Call Center, we will bring a fee of €10,- in charge for transaction- and delivery charges.

During your visit at the Netherlands you are also able to purchase tickets at the venue on the evening of the event, in case the event is not sold out.

Click here for the step by step manual on how to buy tickets via our website.

 

185,000
41
CATEGORY

Het is niet mogelijk om een bestaande order te wijzigen of te annuleren. Op het ogenblik dat je tickets boekt, worden ze onmiddellijk en onomkeerbaar uit het boekingssysteem verwijderd en kunnen ze niet meer in het systeem worden ingevoegd. Om deze reden wijzen wij er tijdens de boekingsprocedure uitdrukkelijk op dat uw order bindend is.

Als je weet welke zitplaatsen eerder zijn geboekt, kun je met een boeking via de zaalplattegrond kaarten naast of in de buurt van de eerder bestelde kaarten boeken. Dit kan echter alleen door een nieuwe order te plaatsen.

185,000
42
CATEGORY

Als je wilt controleren of jouw order met succes door het systeem is ontvangen, dan kan dat via jouw Ticketmaster account.

Bij het bestellen van kaarten heb je een account bij onze officiële ticketingpartner Ticketmaster aangemaakt. Als je opnieuw inlogt op www.ticketmaster.nl, dan kun je alle bestellingen die je hebt geplaatst terugvinden.

- Ga naar Mijn Account en log in met jouw e-mailadres en wachtwoord
- Ga naar "Transacties bekijken"
- Klik op het ordernummer om de details van de order te bekijken

Mocht jouw order hier niet bij staan, dan raden we je aan om contact op te nemen met onze ticketingpartner Ticketmaster.

Let op: jouw account bij Ticketmaster is niet hetzelfde als een Mijn Live Nation account. Je kunt jouw order niet terugvinden via livenation.nl.

185,000
44
CATEGORY

Met early access kun je als VIP kaarthouder eerder de zaal binnen dan de reguliere kaartkopers. Door gebruik te maken van de early access kun je de show dus helemaal vooraan meemaken.

Als VIP kaartkoper heb je meestal gegarandeerde toegang tot het voorste vak (indien aanwezig). Je ontvangt dan een bandje waarmee je toegang hebt tot een afgesloten vak vooraan. Let op: deze afscheiding is voor de veiligheid van de bezoekers en is niet speciaal bedoeld voor VIP kaartkopers. Fans die vroeg aanwezig zijn bij de zaal kunnen dus ook toegang tot het eerste vak krijgen. Maak daarom gebruik van de early access zodat je het spektakel volledig vooraan kunt meemaken.

185,000
47
CATEGORY

Om de toestroom van het publiek bij grotere zalen te regelen, is de het veld opgedeeld in verschillende vlakken. Er is op het veld zelf geen fysieke afrastering aanwezig.

De ingang die je kunt nemen om het veld te betreden staat vermeld op jouw ticket. Indien dit een andere ingang is dan op de kaarten van jouw vriend(en), dan kun je samen één van de ingangen nemen.

 

185,000
52
CATEGORY

Ja, ook aan de kassa van de zaal op de showavond moet je servicekosten betalen.

 

185,000
57
CATEGORY

Nee, kaarten voor onze evenementen kunnen alleen online of telefonisch worden besteld. Telefonische verkoop verloopt via het callcenter op telefoonnummer 0900 - 300 1250 (€ 0,60 p/m).

Indien het evenement niet is uitverkocht is er wel de mogelijkheid om op de avond van de show kaarten te kopen bij de kassa van de zaal.

185,000
59
CATEGORY

Om kaarten via de interactieve plattegrond te bestellen heb je een recente versie van Flash nodig.

185,000
60
CATEGORY

Dit kan de volgende oorzaken hebben:

a. Nadat je op de 'Koop kaarten' knop hebt geklikt, kom je terecht op de website van Ticketmaster. Bij het bestellen van kaarten kun je daarom alleen inloggen met een Ticketmaster account. Je hebt dus een apart account nodig op de website van onze ticketingpartner. Je kunt niet met jouw Mijn Live Nation account inloggen tijdens het bestelproces. Mocht je zeker weten dat je een account hebt aangemaakt op de website van Ticketmaster en problemen hebben met inloggen, dan raden we je aan om contact op te nemen met de klantenservice van Ticketmaster.

b. Het e-mailadres en/of wachtwoord is niet correct ingevuld. Als je jouw inloggegevens bent vergeten kun je deze opvragen via de link 'Wachtwoord vergeten'.

c. Je hebt jouw account nog niet geactiveerd, doordat je nog niet op de activeringslink in de bevestigingsmail hebt geklikt. Je kunt de activeringsmail hier opnieuw aanvragen.

Mocht jouw probleem na deze tips nog niet zijn verholpen, neem dan contact met ons op via 'een vraag stellen'.

185,000
61
CATEGORY

Je kunt tot de aanvangstijd van het concert e-tickets bestellen, indien er nog kaarten beschikbaar zijn. Op de dag van het evenement is alleen betaling via iDEAL mogelijk, omdat betaling via Creditcard een aantal uren nodig heeft om te verifiëren.

 

185,000
64
CATEGORY

Een e-ticket is alleen een online te verkrijgen en kan niet worden opgestuurd naar een huisadres. Tijdens het online bestellen is het wel mogelijk om (tegen meerkosten) te kiezen voor postbezorging van fysieke kaarten.

 

185,000
65
CATEGORY
Vanuit het buitenland kun je tickets bestellen via www.ticketmaster.nl of telefonisch bij het internationale callcenter op telefoonnummer +31 88 123 24 25.

Wanneer je een bestelling plaatst op onze website dan kun je de betaling verrichten met een creditcard. Om fraude te voorkomen worden creditcards die buiten Europa zijn uitgegeven (vaak) niet geaccepteerd. Je kunt online tickets kopen met een Mastercard of VISA creditcard wanneer deze is uitgegeven in één van de Europese of Amerikaanse Mastercard of VISA beveiligde landen. American Express creditcards worden uitsluitend geaccepteerd wanneer deze zijn uitgegeven in Nederland.

Indien je tickets vanuit het buitenland bestelt bij het internationale call center, dan kan de betaling worden verricht met een Mastercard of VISA creditcard. Je ontvangt in dit geval een e-mail om de betaling te doen. Er wordt een fee van € 10,- in rekening gebracht voor de transactie- en bezorgkosten.

 

185,000
67
CATEGORY

Kaarten voor onze evenementen worden uitsluitend verkocht via www.mojo.nl, www.livenation.nl, via onze ticketingpartner Ticketmaster en via het callcenter op telefoonnummer 0900 - 300 1250 (60 cpm).

Voor evenementen van andere organisatoren adviseren wij om voor de aankoop eerst op de website van de zaal of de artiest te kijken. Hier vind je meestal een link terug naar het verkooppunt waar u veilig kaarten kunt bestellen. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt en dat je een originele kaart aanschaft. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar www.weetwaarjekoopt.nl.

 

185,000
68
CATEGORY

Kaarten zijn online te bestellen via deze website, onze ticketingpartner Ticketmaster en via het callcenter op telefoonnummer 0900 - 300 1250 (60 cpm).

Onze stap-voor-stap handleiding is hier te bekijken. Hierin leggen wij stap voor stap uit hoe je online kaarten kunt bestellen.

 

185,000
69
CATEGORY

Je kunt maximaal 8 kaarten per transactie bestellen. Indien hier van wordt afgeweken, dan vermelden wij dat op de evenementenpagina.

Van het maximum van 8 kaarten wordt alleen afgeweken:

a) op verzoek van de artiest of;
b) bij een concert waar de artiest in een te kleine locatie optreedt. Het aantal tickets wordt dan verlaagd naar 6 of 4 per persoon om zoveel mogelijk verschillende mensen de kans te geven om naar het concert te gaan en het doorverkopen van kaarten door handelaren te beperken. Het minimum van 2 proberen wij ten alle tijden te voorkomen en doen wij alleen op het uitdrukkelijke verzoek van de artiest.

185,000
70
CATEGORY

Als er voor een evenement speciale VIP pakketten of hospitality arrangementen worden aangeboden, dan vermelden wij dat altijd op de evenementenpagina van de show. De inhoud van het VIP pakket vind je terug in de extra informatie of klik verder op 'Kaarten kopen' om de informatie te bekijken.

185,000
71
CATEGORY

Je kunt tot 8 dagen voor aanvang van het evenement een telefonische bestelling met bezorging via reguliere post doen. Bij Express post kan dit tot 3 dagen voor het evenement. Buiten Europa kan dit tot 5 dagen voor aanvang.

Tot aan de aanvang van het evenement is het mogelijk om online kaarten te bestellen en deze met iDEAL te betalen. Ook zijn er - indien het concert niet is uitverkocht - aan de deur nog kaarten te koop.

 

185,000
73
CATEGORY

We begrijpen dat het frustrerend is om geen kaarten te kunnen bestellen voor jouw favoriete artiest. Er was veel meer belangstelling dan het aantal kaarten dat beschikbaar was, wat automatisch inhoudt dat wij helaas vele fans hebben moeten teleurstellen.

Wij denken dat door alleen online kaarten te verkopen er meer kaarten naar de fans zijn gegaan. Zwarthandel kunnen wij niet uitsluiten, maar wij willen structurele opkooppraktijken wel tegengaan. Door online kaarten te verkopen kunnen wij 'verdachte transacties' monitoren en eventueel kaarten die zijn opgekocht ongeldig verklaren, zodat zij naar de echte fans kunnen gaan. Vaak bieden zwarthandelaren ook kaarten aan op hun websites, terwijl zij deze niet in bezit hebben. Wij kunnen je verzekeren dat wij geen zaken doen met doorverkopers en dit op alle mogelijke manieren proberen tegen te gaan. Helaas ligt dit juridisch gecompliceerd, doordat het met winst doorverkopen van toegangskaarten (nog) niet verboden is. Op dit moment is in de Kamer een wetsvoorstel aanhangig om hier verandering in te brengen.

 

185,000
82
CATEGORY

Servicekosten dekken de kosten die betrekking hebben op zaken en diensten die onze ticketingpartner Ticketmaster verzorgt. Denk hierbij aan kosten voor de beveiligde halffabrikaten, de systeemkosten, datacommunicatiekosten, distributiekosten, verkoopkosten en bancaire kosten. Maar ook de kosten van de helpdesk, backoffice, datacommunicatie, toegangscontrole, mensen die de voorstellingen in het ticketingsysteem invoeren en de scanapparatuur worden hiervan betaald.

Servicekosten zijn nog niet verwerkt in de prijs van het ticket. Internationale artiesten willen het liefst dezelfde werkwijze in alle landen waar ze optreden. In alle andere landen zijn de servicekosten los van de kosten van het ticket, vandaar dat wij deze kosten ook los berekenen.
185,000
83
CATEGORY

Wij raden iedereen af om kaarten te kopen via onofficiële ticketbureaus en via veilingsites, omdat wij de echtheid van deze kaarten niet kunnen garanderen. MOJO probeert al jaren op alle mogelijke manieren op te treden tegen handel in concertkaarten (zowel via onofficiële ticketbureaus als via veilingsites als Marktplaats). Dat ligt juridisch echter gecompliceerd en hier zijn nog geen regels voor opgesteld.

De enige echte garantie van toegang tot concerten en evenementen van MOJO, is het kopen van een kaart via een officieel voorverkoopadres. Dat zijn alleen www.mojo.nl, www.livenation.nl of via onze officiële ticketingpartner Ticketmaster. Wij kunnen kaarten niet controleren op geldigheid, een kaart die op dit moment geldig is kan immers morgen geannuleerd worden (omdat deze bijvoorbeeld gestolen is of kwijtgeraakt is in de post).

We verwijzen je graag door naar www.weetwaarjekoopt.nl. Hier vind je meer informatie over secondary ticketing in concertkaarten.
185,000
84
CATEGORY

Allereerst is het juridisch onmogelijk om kaartkopers te vragen naar hun burgerservicenummer. Hier zitten strenge wetten aan vast en als bedrijf mogen wij dergelijke persoonlijke gegevens niet vragen (en al helemaal niet verplichten tot het invullen hiervan). Daarnaast is het praktisch niet haalbaar voor ons om kaartjes op ID te controleren bij ingang van een concert. Bij kleine clubconcerten zou het nog kunnen, maar stel je eens voor dat wij iedereen moeten controleren op naam of andere gegevens bij een concert in de Amsterdam ArenA. We zouden fans dan moeten verplichten uren eerder aanwezig te zijn om het concert tijdig te kunnen laten starten.

We zijn op dit moment bij shows in kleinere venues de mogelijkheden voor op naam stelling van kaarten aan het testen.

In de praktijk blijkt nu ook dat vele honderden mensen vlak voor het concert toch besluiten om met iemand anders te gaan en dat zorgt voor de nodige irritatie bij onze bezoekers. We balanceren tussen het zo goed mogelijk bedienen van onze bezoekers en het voorkomen van massaal opkopen van concertkaarten. Ons grootste belang is dat het publiek ook het voortraject van een concert zo positief mogelijk beleeft.

Wij hebben een bedrijfsjurist die hard op zoek is naar bewijzen van zwarthandelaren en een ticketingpartner die probeert het bestelsysteem continue te verbeteren. Wij snappen dat het voor fans zeer frustrerend is om online kaartjes te willen kopen en om mis te grijpen. Populaire concerten en evenementen zijn inderdaad binnen afzienbare tijd uitverkocht en dat is erg sneu voor de andere fans. Helaas kunnen wij hier verder weinig aan doen, soms zijn voor een evenement nu eenmaal minder kaarten beschikbaar dan het aantal geïnteresseerde fans.
185,000
88
CATEGORY

Wij snappen dat het zeer frustrerend is om online kaartjes te willen kopen en dan mis te grijpen. De populaire concerten en evenementen zijn inderdaad binnen afzienbare tijd uitverkocht en dat is erg sneu voor de andere fans. Helaas kunnen wij hier verder weinig aan doen: soms is de vraag simpelweg groter dan het aanbod.

Het in de 'rij gaan liggen' is geen optie meer, die faciliteiten zijn er niet meer: de postkantoren verdwijnen op korte termijn. Daarnaast weten wij zeker dat concerten die online snel uitverkopen ook op de 'oude manier' (dus inclusief de fysieke voorverkoopadressen) binnen 5 tot 10 minuten uitverkocht zouden zijn geweest. Het in de rij staan voor het postkantoor of in de platenzaak was in dit geval dan ook zeker geen garantie op tickets geweest.
   
Wij zijn ons er van bewust dat op momenten dat heel veel mensen in hele korte tijd een kaartje voor een evenement willen kopen, dit soms onverhoopt foutmeldingen geeft. Dat nemen we uiteraard erg serieus en daar wordt zeer actief actie in ondernomen. Samen met onze ticketingpartner Ticketmaster - die onze kaartverkoop verzorgt - wordt dit continu gecontroleerd en verbeterd. Zaken als de verificatie van de betaling met de betalingsplatforms, het blokkeren van ongewenst dataverkeer, het voorkomen van ticketscripts etc. worden continu geanalyseerd en servers worden bij aangepast om een perfect werkend systeem te creëren dat ook onder zulke uitzonderlijke omstandigheden onfeilbaar functioneert.
185,000
90
CATEGORY

Wij raden iedereen af om kaarten te kopen via onofficiële ticketbureaus en via veilingsites, omdat wij de echtheid van deze kaarten niet kunnen garanderen. De enige echte garantie van toegang tot concerten en evenementen van MOJO, is het kopen van een kaart via een officieel voorverkoopadres. Dat zijn alleen www.mojo.nl, www.livenation.nl of via onze officiële ticketingpartner Ticketmaster www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250. Wij kunnen kaarten niet controleren op geldigheid, een kaart die op dit moment geldig is kan immers morgen geannuleerd worden (omdat deze bijvoorbeeld gestolen is of kwijtgeraakt is in de post).

We verwijzen je graag door naar www.weetwaarjekoopt.nl. Hier vind je meer informatie over secondary ticketing in concertkaarten.

185,000
92
CATEGORY
Op onze website www.mojo.nl vind je op de concertpagina wanneer de kaartverkoop van start gaat. Scroll naar beneden naar het blokje kaarten. Rechts onderin zie je in het blauw staan wanneer de voorverkoop start.
185,000
98
CATEGORY

Als er een populaire show in de verkoop gaat, dan kan het voor de start van de verkoop al erg druk worden op de website van Ticketmaster. Om al dat verkeer in goede banen te leiden wordt er een wachtrij opgestart. Je ziet dan een cirkel die volloopt, maar dit is nog niet de wachtrij om tickets te kunnen kopen.

Op het moment dat de verkoop van start gaat - meestal om 10.00u - wordt de wachtrij ververst en begint deze opnieuw. Iedereen die op dat moment in de wachtende rij staat, krijgt automatisch een willekeurige plaats toegewezen. Het maakt dus niet uit of je een paar uur of een paar minuten vóór start verkoop in de wachtrij staat. Vanaf het moment dat de verkoop start, wordt iedereen wel op volgorde in de wachtrij geplaatst en heeft iedereen een gelijke kans.

185,000
99
CATEGORY

Seatwave is een marktplaats voor concertkaarten. Door ons of Ticketmaster worden hier geen kaarten op geplaatst. Wel heeft onze ticketingpartner een samenwerking met Seatwave.

We zien dat de secondaire markt voorziet in een duidelijke behoefte bij de consument. Consumenten willen ook bij uitverkochte concerten, nog steeds kaarten kopen. Je ziet tientallen websites die dit faciliteren. MOJO heeft een rijke historie van acties tegen illegale doorverkoop. Die waren allemaal gericht op de bescherming van de consument. Denk hierbij aan een voorlichtingscampagne, voeren van rechtszaken en ook pleiten voor wetgeving. Maar niets hielp. De politiek laat het over aan de markt en dat is dan ook prima. Alleen is het dan nu begrijpelijk dat Live Nation's Ticketmaster door aankoop van Seatwave zich een positie in secondaire markt wil verwerven. MOJO blijft zich inspannen om zorg te dragen voor duidelijke eerlijke informatie voor consument. Ticketmaster werkt nu hard aan een systeem dat de tickets op Seatwave kan valideren. 

185,000
103
CATEGORY
<< Veel gestelde vragen
Contactinfo
Uw vraag
*Verplichte velden

default
qmdqfedvbkmbhn73ule7jvchl0
Zoektips
Je kunt een enkel woord of een aantal woorden typen om te zoeken, maar je kunt ook vragen stellen. Ons FAQ systeem wordt ondersteund door Natural Language Processing technologie, wat jou zal voorzien in een antwoord die het beste bij jouw vraag past.

Probeer duidelijke woorden te gebruiken en stel heldere vragen als je de zoekfunctie gebruikt. Bijvoorbeeld: "Waar vind ik mijn e-ticket?" of "Hoe kan ik rolstoelkaarten bestellen?"

Als het antwoord dat je hebt gevonden jouw vraag niet volledig is, dan kun je contact met ons opnemen. We streven ernaar om vragen binnen één werkdag te beantwoorden.