Het callcenter van onze ticketingpartner Ticketmaster is te bereiken op telefoonnummer 0900 - 300 1250 (60 cpm).
Het callcenter is bereikbaar op maandag t/m vrijdag 09.00 - 19.00 uur en zaterdag van 10.00 - 18.00 uur.

Via het callcenter kun je kaarten bestellen. Voor overige vragen neem je contact op met de klantenservice van Ticketmaster.

Let op: je kunt het callcenter in Nederland niet bellen om kaarten te bestellen voor concerten die in het buitenland plaatsvinden.

114,000
4
CATEGORY

Bij sommige concerten worden aparte Golden Circle kaarten verkocht. Dit zijn staanplaatsen op de vloer in een apart afgesloten vak vooraan.

 

114,000
6
CATEGORY

Als je hebt gekozen voor de optie om jouw kaarten digitaal te ontvangen en uit te printen, dan ontvang je de TicketFast kaarten in jouw mailbox.

Heb je de kaarten niet ontvangen op jouw emailadres of is de bijlage bij de email leeg, dan kun je via www.ticketmaster.nl opnieuw de kaarten opslaan en printen:
- Ga naar Mijn Account en log in met uw e-mailadres en wachtwoord
- Ga naar "Transacties bekijken"
- Klik op "Tickets bekijken" achter het evenement waar u uw kaarten opnieuw van wilt opslaan/printen.
- Controleer of de juiste gegevens zijn geprint.

114,000
7
CATEGORY

Onze ticketingpartner probeert voor al onze concerten waar ook zitplaatsen voor verkocht worden een zaalplattegrond in te voeren. Deze is te vinden op de bestelpagina van het evenement. Nadat je op de 'Koop kaarten' knop hebt geklikt kom je op deze pagina. Je hebt nu de optie om kaarten te boeken via 'best beschikbaar' of met de 'interactieve plattegrond'. Als je de 'interactieve plattegrond' selecteert, dan kun je bekijken waar jouw zitplaatsen zijn gesitueerd.

Let op: bij verwachte grote drukte op de website, bijvoorbeeld als de kaarten net in de verkoop gaan, staat de plattegrond niet online.

Voor een groot aantal shows in bijvoorbeeld de Heineken Music Hall geldt een vrije plaatskeuze. Je mag dan zelf bepalen waar je staat/zit tijdens het concert. In dit geval is er geen optie om via de interactieve plattegrond kaarten te bestellen.

114,000
8
CATEGORY

We geven geen geld terug, tenzij het desbetreffende concert wordt geannuleerd of verplaatst. Dit is onderdeel van het verkoopbeleid waarmee je akkoord gaat wanneer je tickets koopt via www.mojo.nl. Op het ogenblik dat je kaarten boekt, worden ze onmiddellijk en onomkeerbaar uit het boekingssysteem verwijderd en kunnen ze niet meer in het systeem worden ingevoegd. Hierdoor kunnen deze kaarten niet opnieuw worden verkocht via ons systeem. Om deze reden wijzen wij er tijdens de boekingsprocedure uitdrukkelijk op dat de order bindend is.

114,000
9
CATEGORY

Je kunt bij de aanschaf van kaarten een annuleringsverzekering afsluiten, vergelijkbaar met een annuleringsverzekering als je op reis gaat.

Met een annuleringsverzekering is annulering van kaarten mogelijk in geval van een ernstige ziekte, ernstig ongevalletsel of overlijden van de verzekerde of diens bloed- en of aanverwanten in de 1ste en 2de graad; zwangerschapcomplicaties; ernstige zaakschade; definitieve ontwrichting van huwelijk; diefstal, verduistering of vermissing dan wel total-loss-schade aan het voor de reis naar het evenement te gebruiken vervoermiddel.

Voor alle evenementen is een annuleringsverzekering af te sluiten voor € 2,75.

Claim indienen
Indien je genoodzaakt bent om gebruik te maken van de annuleringsverzekering, dan kun je een claim indienen met gebruik van een schadeaangifteformulier, welke op te vragen is bij de klantenservice van Ticketmaster.

114,000
10
CATEGORY

De kaartverkoop van onze evenementen verloopt via onze ticketingpartner Ticketmaster. Om persoonlijke gegevens te wijzigen, log in op www.ticketmaster.nl en klik op 'wijzig gegevens'. Persoonlijke informatie zoals adres kunnen hier worden aangepast. Als je al een bestelling geplaatst hebt en het postadres is onjuist, dan wordt deze direct na wijziging op dezelfde dag aanpast. De tickets worden dan alsnog naar het aangepaste adres verzonden.

Indien je later een adreswijziging doorgeeft, neem dan contact op met de klantenservice van Ticketmaster voor de verzending van jouw kaarten.

 

114,000
12
CATEGORY

Twee weken voor het evenement neemt onze hospitality partner Tuned Hospitality via email contact met je op over de extra's bij het Early Entry, Hot Ticket of Meet & Greet ticket. Mocht je deze info niet hebben ontvangen of vragen hebben hierover, dan kun je contact met hen opnemen via info@tunedhospitality.nl.

Meer informatie over de inhoud van de pakketten is terug te vinden op de evenementenpagina.

114,000
16
CATEGORY

Als je e-tickets hebt besteld, maar deze niet hebt ontvangen, dan kun je deze zelf terugvinden binnen jouw Ticketmaster account.

Bij het bestellen van kaarten heb je een account bij onze officiële ticketingpartner Ticketmaster aangemaakt. Als je opnieuw inlogt op www.ticketmaster.nl, dan kun je alle bestellingen die je hebt geplaatst terugvinden. Je vindt hier ook jouw TicketFast e-tickets terug. Uiteraard kun je de PDF ook opslaan om deze op een later moment uit te printen.

Ga naar www.ticketmaster.nl om kaarten op te slaan en/of uit te printen:

- Ga naar Mijn Account en log in met jouw e-mailadres en wachtwoord
- Ga naar "Transacties bekijken"
- Klik op "Tickets bekijken" achter het evenement waar je jouw kaarten opnieuw van wil opslaan/printen.
- Controleer of de juiste gegevens zijn geprint.

Mochten hier geen tickets bij staan, dan raden we je aan om contact op te nemen met onze ticketingpartner Ticketmaster.

Let op: jouw account bij Ticketmaster is niet hetzelfde als een Mijn Live Nation account. Je kunt jouw kaarten niet terugvinden via www.livenation.nl.

 

114,000
22
CATEGORY

Na een mislukte poging om zitplaatsen via een boeking met plattegrond te bestellen, zullen de zitplaatsen 30 minuten als gereserveerd worden aangeduid. Daarom kunnen deze zitplaatsen tijdens een nieuwe poging binnen een half uur niet opnieuw worden geselecteerd.

Na uiterlijk een uur kun je opnieuw proberen de gewenste zitplaatsen te reserveren. Log voor de zekerheid in bij onze ticketingpartner om te controleren of de gewenste kaarten niet toch succesvol zijn besteld, zodat je geen dubbele bestelling doet.

114,000
25
CATEGORY

Het kan voorkomen dat je al kaarten (voor staanplaatsen) hebt besteld, maar hier geen gebruik meer van kunt maken omdat je bijvoorbeeld jouw been hebt gebroken of net bent geopereerd. We raden je in dat geval aan om zo snel mogelijk jouw situatie door te geven aan ons via het contactformulier. Er kan dan worden gekeken of jouw kaart omgeboekt kan worden naar bijvoorbeeld een zitplaats (als dit voor jou mogelijk is) of wellicht dat er ruimte op het rolstoelplatform vrijgemaakt kan worden.

Let op: we verzamelen alle verzoeken en hier wordt in de week van het evenement naar gekeken. Dit omdat pas als alle verzoeken binnen zijn gekeken kan worden naar bijvoorbeeld welke exacte omvang het rolstoelplatform zal krijgen. We doen ons uiterste best om voor iedereen een passende oplossing te vinden en vragen jouw begrip voor deze behandeltermijn.

114,000
32
CATEGORY

In geval van een geannuleerde show of een verplaatsing neemt onze ticketingpartner Ticketmaster contact op met de kaartkopers via email. Je ontvangt deze email met informatie over een eventuele verplaatsing of annulering op het emailadres waarmee een kaart is gekocht voor de show. In de mail of in de brief (bij een telefonische bestelling) wordt uitgelegd hoe en tot wanneer je jouw geld terug kunt krijgen. Mocht je geen bericht ontvangen dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Ticketmaster.

Tickets voor geannuleerde evenementen kunnen meestal tot 1 maand na concertdatum worden ingeleverd, tenzij anders is aangegeven. Je ontvangt de kaartprijs (exclusief servicekosten) retour. In geval van verschoven evenementen blijven de tickets geldig voor het vervangende concert. Indien je het vervangende concert niet kan bijwonen, dan kun je de kaarten tot 2 dagen voor de nieuwe concertdatum inleveren, tenzij anders is aangegeven. Meer informatie hierover is ook terug te vinden op de evenementenpagina van het geannuleerde of verplaatste evenement.

114,000
33
CATEGORY

Je kunt jouw e-tickets zelf terugvinden binnen jouw Ticketmaster account, dat is aangemaakt met het foutieve emailadres. We raden je aan om in te loggen met dit verkeerde emailadres en het zelf aangemaakte wachtwoord op www.ticketmaster.nl, dan kun je alle bestellingen die je hebt geplaatst terugvinden. Je vindt hier ook jouw TicketFast e-tickets terug. Uiteraard kun je de PDF ook opslaan om deze op een later moment uit te printen.

Ga naar www.ticketmaster.nl om kaarten op te slaan en/of uit te printen:

- Ga naar Mijn Account en log in met jouw e-mailadres en wachtwoord
- Ga naar "Transacties bekijken"
- Klik op "Tickets bekijken" achter het evenement waar je jouw kaarten opnieuw van wil opslaan/printen.
- Controleer of de juiste gegevens zijn geprint.

Mochten hier geen tickets bij staan, dan raden we je aan om contact op te nemen met onze ticketingpartner Ticketmaster. Neem ook zo snel mogelijk na de bestelling contact op met de klantenservice van Ticketmaster als je denkt dat de kaarten naar een emailadres van een ander persoon zijn verzonden.

114,000
35
CATEGORY

Een TicketFast is een e-ticket wat je zelf uit kunt printen. Net als een traditioneel toegangsbewijs verschaft het e-ticket het recht op toegang tot het evenement. Je ontvangt het e-ticket meteen na de boeking in jouw mailbox en kunt deze meteen zelf uitprinten. Dit biedt de mogelijkheid een toegangsbewijs nog kort voor het begin van een evenement nog te boeken.

114,000
37
CATEGORY

Om een e-ticket te kunnen printen, heb je Adobe Acrobat Reader (vanaf versie 6.0.1) nodig.

Gebruik voor het printen standaard wit papier van het formaat A4. Let erop dat je kiest voor een print van hoge kwaliteit, maak dus geen gebruik van de spaarmodus. Ook is een Laserjetprinter boven een Inktjetprinter aan te raden in verband met het risico op strepen bij de Inktjetprinter. De print moet een printgrootte hebben tussen 93% en 100%.

114,000
40
CATEGORY

Het is niet mogelijk om een bestaande order te wijzigen of te annuleren. Op het ogenblik dat je tickets boekt, worden ze onmiddellijk en onomkeerbaar uit het boekingssysteem verwijderd en kunnen ze niet meer in het systeem worden ingevoegd. Om deze reden wijzen wij er tijdens de boekingsprocedure uitdrukkelijk op dat uw order bindend is.

Als je weet welke zitplaatsen eerder zijn geboekt, kun je met een boeking via de zaalplattegrond kaarten naast of in de buurt van de eerder bestelde kaarten boeken. Dit kan echter alleen door een nieuwe order te plaatsen.

114,000
42
CATEGORY

Als je wilt controleren of jouw order met succes door het systeem is ontvangen, dan kan dat via jouw Ticketmaster account.

Bij het bestellen van kaarten heb je een account bij onze officiële ticketingpartner Ticketmaster aangemaakt. Als je opnieuw inlogt op www.ticketmaster.nl, dan kun je alle bestellingen die je hebt geplaatst terugvinden.

- Ga naar Mijn Account en log in met jouw e-mailadres en wachtwoord
- Ga naar "Transacties bekijken"
- Klik op het ordernummer om de details van de order te bekijken

Mocht jouw order hier niet bij staan, dan raden we je aan om contact op te nemen met onze ticketingpartner Ticketmaster.

Let op: jouw account bij Ticketmaster is niet hetzelfde als een Mijn Live Nation account. Je kunt jouw order niet terugvinden via livenation.nl.

114,000
44
CATEGORY

Houd bij bestellingen binnen Nederland rekening met een bezorgtermijn van minimaal 7 dagen. Als je de kaarten een week voor het evenement nog niet hebt ontvangen, neem dan contact op met Ticketmaster via de online klantenservice of telefoonnummer 0900 - 300 1250. Als je dit korter dan drie werkdagen voor het evenement doet, dan bestaat de kans dat we je niet meer kunnen helpen.

E-tickets
Als je e-tickets hebt besteld maar deze niet via email hebt ontvangen, dan kun je deze zelf terugvinden binnen jouw Ticketmaster account.

Ga naar www.ticketmaster.nl om kaarten op te slaan en/of uit te printen:
- Ga naar Mijn Account en log in met uw e-mailadres en wachtwoord
- Ga naar "Transacties bekijken"
- Klik op "Tickets bekijken" achter het evenement waar u uw kaarten opnieuw van wilt opslaan/printen.
- Controleer of de juiste gegevens zijn geprint.

114,000
45
CATEGORY

Met early access kun je als VIP kaarthouder eerder de zaal binnen dan de reguliere kaartkopers. Door gebruik te maken van de early access kun je de show dus helemaal vooraan meemaken.

Als VIP kaartkoper heb je meestal gegarandeerde toegang tot het voorste vak (indien aanwezig). Je ontvangt dan een bandje waarmee je toegang hebt tot een afgesloten vak vooraan. Let op: deze afscheiding is voor de veiligheid van de bezoekers en is niet speciaal bedoeld voor VIP kaartkopers. Fans die vroeg aanwezig zijn bij de zaal kunnen dus ook toegang tot het eerste vak krijgen. Maak daarom gebruik van de early access zodat je het spektakel volledig vooraan kunt meemaken.

114,000
47
CATEGORY

Om de toestroom van het publiek bij grotere zalen te regelen, is de het veld opgedeeld in verschillende vlakken. Er is op het veld zelf geen fysieke afrastering aanwezig.

De ingang die je kunt nemen om het veld te betreden staat vermeld op jouw ticket. Indien dit een andere ingang is dan op de kaarten van jouw vriend(en), dan kun je samen één van de ingangen nemen.

 

114,000
52
CATEGORY

Zolang de barcode van jouw ticket niet beschadigd is, dan is er niets aan de hand. Mocht ook de barcode onleesbaar zijn geworden, dan kun je het volgende doen:

E-tickets
E-tickets kun je opnieuw uitprinten indien de eerdere versie niet leesbaar is. Deze zijn terug te vinden in jouw account op www.ticketmaster.nl:
- Ga naar Mijn Account en log in met uw e-mailadres en wachtwoord
- Ga naar "Transacties bekijken"
- Klik op "Tickets bekijken" achter het evenement waar u uw kaarten opnieuw van wilt opslaan/printen.
- Controleer of de juiste gegevens zijn geprint.

Hard copy kaarten
Bij verlies, diefstal of beschadiging van tickets zal onze ticketingpartner Ticketmaster haar uiterste best doen om vervangende tickets te regelen. Wij raden je aan om zo snel en volledig mogelijk het vragenformulier van de online klantenservice in te vullen. Aan de hand van dit formulier neemt Ticketmaster contact met je op. Let wel op: als je binnen 3 dagen voor het evenement contact opneemt met Ticketmaster, dan bestaat de kans dat zij geen vervangende kaarten meer kunnen regelen. Ticketmaster kan niet aansprakelijk worden gesteld voor welke vorm en mate van schade of verlies dan ook. Bij verlies of diefstal kan de houder geen aanspraak maken op een vervangend ticket of terugbetaling van enige gelden.

114,000
62
CATEGORY

De enige echte garantie van toegang tot concerten en evenementen van Mojo Concerts/Live Nation, is het kopen van een kaart via een officieel voorverkoopadres. Dat zijn alleen www.mojo.nl, www.livenation.nl, onze ticketingpartner Ticketmaster en het callcenter dat te bereiken is op telefoonnummer 0900 - 300 1250.

Het is niet mogelijk om kaarten te controleren op geldigheid. De kaarten worden gescand bij de ingang en hier wordt pas duidelijk of de kaarten geldig zijn. Deze scanapparatuur is niet in ons bezit en wordt gehuurd voor het concert en pas op de dag zelf 'geladen' met de barcodes die toegang krijgen tot het concert. We kunnen de geldigheid van kaarten daarom niet vooraf controleren.

114,000
63
CATEGORY

Een e-ticket is alleen een online te verkrijgen en kan niet worden opgestuurd naar een huisadres. Tijdens het online bestellen is het wel mogelijk om (tegen meerkosten) te kiezen voor postbezorging van fysieke kaarten.

 

114,000
65
CATEGORY

Het is helaas niet mogelijk om e-tickets om te zetten naar vaste kaarten of andersom, ook niet tegen bijbetaling.

Op het ogenblik dat je de tickets boekt, worden ze onmiddellijk en onomkeerbaar uit het boekingssysteem verwijderd en kunnen ze niet meer in het systeem worden ingevoegd. Hierdoor kunnen deze tickets niet opnieuw worden verkocht via ons systeem. Om deze reden wijzen wij er tijdens de boekingsprocedure uitdrukkelijk op dat jouw order bindend is.

114,000
66
CATEGORY

In dat geval kun je het volgende doen:

E-tickets
E-tickets kun je opnieuw uitprinten indien de eerdere versie niet leesbaar is. Deze zijn terug te vinden in jouw account op www.ticketmaster.nl:
- Ga naar Mijn Account en log in met uw e-mailadres en wachtwoord
- Ga naar "Transacties bekijken"
- Klik op "Tickets bekijken" achter het evenement waar u uw kaarten opnieuw van wilt opslaan/printen.
- Controleer of de juiste gegevens zijn geprint.

Alleen de eerste persoon die zich met dit unieke ticket bij de ingang van het evenement meldt, krijgt toegang tot het evenement. Indien je denkt dat een ander jouw ticket zal gebruiken, dan raden we je aan om contact op te nemen met onze ticketingpartner Ticketmaster (zie de uitleg hieronder).

Hard copy kaarten
Bij verlies, diefstal of beschadiging van tickets zal onze ticketingpartner Ticketmaster haar uiterste best doen om vervangende tickets te regelen. Wij raden je aan om zo snel en volledig mogelijk het vragenformulier van de online klantenservice in te vullen. Aan de hand van dit formulier neemt Ticketmaster contact met je op. Let wel op: als je binnen 3 dagen voor het evenement contact opneemt met Ticketmaster, dan bestaat de kans dat zij geen vervangende kaarten meer kunnen regelen. Ticketmaster kan niet aansprakelijk worden gesteld voor welke vorm en mate van schade of verlies dan ook. Bij verlies of diefstal kan de houder geen aanspraak maken op een vervangend ticket of terugbetaling van enige gelden.

114,000
72
CATEGORY

Helaas kunnen wij vragen over bestellingen niet direct beantwoorden. De kaartverkoop van onze evenementen verloopt via onze ticketingpartner Ticketmaster, wij hebben geen zicht op zaken die betrekking hebben op kaartverkoop. Je kunt contact opnemen met Ticketmaster, zij zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

114,000
80
CATEGORY

Kaarten voor een verplaatst concert blijven geldig voor de nieuwe datum of de nieuwe zaal. Je hoeft dus niets te doen en je kunt de kaarten die je eerder hebt besteld gebruiken voor het vervangende concert.

Als je niet bij dit vervangende concert aanwezig kunt/wilt zijn, dan kun je de kaarten tot twee dagen voor de nieuwe evenementdatum retourneren, tenzij dit anders is aangegeven. Je wordt per email door onze ticketingpartner Ticketmaster op de hoogte gesteld van de mogelijkheden om jouw kaarten te retourneren. Mocht je geen bericht hebben ontvangen, dan kun je contact opnemen met Ticketmaster.

114,000
81
CATEGORY

Wij annuleren kaarten, omdat deze gekocht zijn met de intentie van doorverkoop en het maken van winst zonder toestemming van de organisatie of de artiest. Het doorverkopen van concertkaarten is in strijd met onze algemene voorwaarden.

114,000
89
CATEGORY
<< Veel gestelde vragen
Contactinfo
Uw vraag
*Verplichte velden

default
tas935cvn33vp8ps58n0j35192
Zoektips
Je kunt een enkel woord of een aantal woorden typen om te zoeken, maar je kunt ook vragen stellen. Ons FAQ systeem wordt ondersteund door Natural Language Processing technologie, wat jou zal voorzien in een antwoord die het beste bij jouw vraag past.

Probeer duidelijke woorden te gebruiken en stel heldere vragen als je de zoekfunctie gebruikt. Bijvoorbeeld: "Waar vind ik mijn e-ticket?" of "Hoe kan ik rolstoelkaarten bestellen?"

Als het antwoord dat je hebt gevonden jouw vraag niet volledig is, dan kun je contact met ons opnemen. We streven ernaar om vragen binnen één werkdag te beantwoorden.