Dit zijn bedrijven die structureel kaarten opkopen en ze voor meer dan het oorspronkelijke bedrag verkopen. Vaak gaat het om het twee- of drievoudige van het oorspronkelijke bedrag. Deze winst wordt niet gedeeld met de artiest maar blijft bij de secundaire ticketbedrijven. We zien dit als een gegeven waar we niet meer om heen kunnen. MOJO verkoopt geen kaarten aan tickethandelaren. Bekende handelaren zijn o.a. Budgetticket, Onlineticketshop en Tickets4you. Ga voor meer informatie en advies ook naar www.weetwaarjekoopt.nl.

 

115,000
58
CATEGORY

Kaarten voor onze evenementen worden uitsluitend verkocht via www.mojo.nl, www.livenation.nl, via onze ticketingpartner Ticketmaster en via het callcenter op telefoonnummer 0900 - 300 1250 (60 cpm).

Voor evenementen van andere organisatoren adviseren wij om voor de aankoop eerst op de website van de zaal of de artiest te kijken. Hier vind je meestal een link terug naar het verkooppunt waar u veilig kaarten kunt bestellen. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt en dat je een originele kaart aanschaft. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar www.weetwaarjekoopt.nl.

 

115,000
68
CATEGORY

Secondary ticketingsites komen NIET via MOJO en NIET via onze ticketingpartner Ticketmaster aan kaarten. Wij hebben geen afspraken met deze partijen en er worden geen kaarten voor hen gereserveerd of achtergehouden. Handelaren komen voornamelijk aan kaarten door meerdere mensen maximale aantallen kaarten te laten kopen. Voor meer informatie over secondary ticketing verwijzen we u graag door naar www.weetwaarjekoopt.nl.

 

115,000
74
CATEGORY

Wij raden iedereen af om kaarten te kopen via onofficiële ticketbureaus en via veilingsites, omdat wij de echtheid van deze kaarten niet kunnen garanderen. MOJO probeert al jaren op alle mogelijke manieren op te treden tegen handel in concertkaarten (zowel via onofficiële ticketbureaus als via veilingsites als Marktplaats). Dat ligt juridisch echter gecompliceerd en hier zijn nog geen regels voor opgesteld.

De enige echte garantie van toegang tot concerten en evenementen van MOJO, is het kopen van een kaart via een officieel voorverkoopadres. Dat zijn alleen www.mojo.nl, www.livenation.nl of via onze officiële ticketingpartner Ticketmaster. Wij kunnen kaarten niet controleren op geldigheid, een kaart die op dit moment geldig is kan immers morgen geannuleerd worden (omdat deze bijvoorbeeld gestolen is of kwijtgeraakt is in de post).

We verwijzen je graag door naar www.weetwaarjekoopt.nl. Hier vind je meer informatie over secondary ticketing in concertkaarten.
115,000
84
CATEGORY

We betreuren het dat je slachtoffer bent geworden van oplichting. MOJO verzet zich al jaren op alle mogelijke manieren tegen handel in (valse en ongeldige) concertkaarten via onofficiële ticketbureaus en via Marktplaats.

We kunnen je helaas niet de persoonsgegevens verstrekken van de oorspronkelijke koper van de toegangsbewijzen. Op grond van de Wet Bescherming Persoonsgegevens kunnen wij geen persoonsgegevens aan derden verstrekken. We raden jou zeker aan om aangifte te doen tegen de persoon van wie je de ongeldige toegangsbewijzen hebt gekocht. Indien de politie zich naar aanleiding van jouw aangifte bij onze ticketingpartner meldt, dan zullen zij zeker medewerking verlenen.

 

115,000
85
CATEGORY

Wij betreuren het dat je slachtoffer bent geworden van oplichting met ongeldig gemaakte toegangsbewijzen. MOJO verzet zich al jaren op alle mogelijke manieren tegen handel in (valse en ongeldige) concertkaarten via onofficiële ticketbureaus en via Marktplaats.

De barcodes van kaarten waarvan de koper heeft aangegeven dat ze in de post verdwenen zijn, worden door onze ticketingpartner ongeldig gemaakt. De kans bestaat dat deze ‘verdwenen’ kaarten opduiken op veilingsites als Marktplaats. Wij raden daarom met klem af om kaarten via dergelijke kanalen te kopen, omdat je het risico loopt ongeldige kaarten te kopen.

We kunnen uitsluitend de toegang tot een concert garanderen aan bezoekers die zelf toegangsbewijzen via een van de officiële voorverkoopadressen hebben gekocht. Indien je bij de deur bent of wordt geweigerd, dan kunnen we jou hiervoor geen (financiële) compensatie bieden. Voor een eventuele compensatie kun je je wenden tot de verkoper. Als de bij de handelaar gekochte kaarten geen toegang geven tot het concert, stuur dan een officiële brief. Ook kun je aangifte doen bij de politie.

115,000
86
CATEGORY

Wij betreuren het dat je slachtoffer bent geworden van een ticketbureau.

Voor een eventuele compensatie kun je je wenden tot het ticketbureau. Ook kun je een en ander melden bij Radar (Tros) of Kassa (Vara). Beide programma’s houden dossiers bij over dergelijke bedrijven. Tenslotte kun je ook een klacht indienen bij de Consumenten Autoriteit. Als de bij de handelaar gekochte kaarten geen toegang geven tot het concert, stuur dan een officiële brief. Ook kun je aangifte doen bij de politie.

115,000
87
CATEGORY

Allereerst is het juridisch onmogelijk om kaartkopers te vragen naar hun burgerservicenummer. Hier zitten strenge wetten aan vast en als bedrijf mogen wij dergelijke persoonlijke gegevens niet vragen (en al helemaal niet verplichten tot het invullen hiervan). Daarnaast is het praktisch niet haalbaar voor ons om kaartjes op ID te controleren bij ingang van een concert. Bij kleine clubconcerten zou het nog kunnen, maar stel je eens voor dat wij iedereen moeten controleren op naam of andere gegevens bij een concert in de Amsterdam ArenA. We zouden fans dan moeten verplichten uren eerder aanwezig te zijn om het concert tijdig te kunnen laten starten.

We zijn op dit moment bij shows in kleinere venues de mogelijkheden voor op naam stelling van kaarten aan het testen.

In de praktijk blijkt nu ook dat vele honderden mensen vlak voor het concert toch besluiten om met iemand anders te gaan en dat zorgt voor de nodige irritatie bij onze bezoekers. We balanceren tussen het zo goed mogelijk bedienen van onze bezoekers en het voorkomen van massaal opkopen van concertkaarten. Ons grootste belang is dat het publiek ook het voortraject van een concert zo positief mogelijk beleeft.

Wij hebben een bedrijfsjurist die hard op zoek is naar bewijzen van zwarthandelaren en een ticketingpartner die probeert het bestelsysteem continue te verbeteren. Wij snappen dat het voor fans zeer frustrerend is om online kaartjes te willen kopen en om mis te grijpen. Populaire concerten en evenementen zijn inderdaad binnen afzienbare tijd uitverkocht en dat is erg sneu voor de andere fans. Helaas kunnen wij hier verder weinig aan doen, soms zijn voor een evenement nu eenmaal minder kaarten beschikbaar dan het aantal geïnteresseerde fans.
115,000
88
CATEGORY

Wij annuleren kaarten, omdat deze gekocht zijn met de intentie van doorverkoop en het maken van winst zonder toestemming van de organisatie of de artiest. Het doorverkopen van concertkaarten is in strijd met onze algemene voorwaarden.

115,000
89
CATEGORY

Het klopt inderdaad dat er, ondanks al onze inspanningen, uiteindelijk via diverse websites tóch secondary ticketing plaatsvindt. Secondary ticketing is overigens niet specifiek iets van de laatste tijd. Vroeger was het zo dat men mensen in dezelfde rij liet liggen als de fans en het maximale aantal kaartjes op liet kopen. Deze werden dan minder zichtbaar voor het publiek aangeboden voor de deur of via advertenties in de krant.

Het aangepaste systeem voor de verkoop van tickets is dan ook nooit een 100% garantie geweest hiertegen. Wij doen wel ons uiterste best om handel tegen te gaan maar we realiseren ons dat niet te voorkomen is.

Voor meer informatie ga je naar www.weetwaarjekoopt.nl.
115,000
91
CATEGORY

Wij raden iedereen af om kaarten te kopen via onofficiële ticketbureaus en via veilingsites, omdat wij de echtheid van deze kaarten niet kunnen garanderen. De enige echte garantie van toegang tot concerten en evenementen van MOJO, is het kopen van een kaart via een officieel voorverkoopadres. Dat zijn alleen www.mojo.nl, www.livenation.nl of via onze officiële ticketingpartner Ticketmaster www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250. Wij kunnen kaarten niet controleren op geldigheid, een kaart die op dit moment geldig is kan immers morgen geannuleerd worden (omdat deze bijvoorbeeld gestolen is of kwijtgeraakt is in de post).

We verwijzen je graag door naar www.weetwaarjekoopt.nl. Hier vind je meer informatie over secondary ticketing in concertkaarten.

115,000
92
CATEGORY

Wij betreuren het dat je kaarten hebt gekocht bij een ticketdoorverkoper i.p.v. bij het officiële voorverkoopadres. Waarschijnlijk heb je meer voor het kaartje betaald dan de artiest voor ogen had. Ook is de toegang tot het evenement niet gegarandeerd aangezien niet handelaren goede kaarten verkopen. Er zijn namelijk ook kaarten in omloop die geen toegang tot het evenement geven en er wel officieel uitzien en ook worden 'echte' kaarten ongeldig verklaard als deze bijvoorbeeld zijn gemeld als verloren of gestolen. Ook kunnen e-tickets meerdere keren worden doorgemaild of worden uitgeprint en alleen de eerste persoon heeft toegang tot het evenement. Ons advies is dan ook om alleen kaarten bij een officieel voorverkoopadres te kopen. Het juiste voorverkoopadres staat altijd vermeld op de website van de artiest.

Voor een eventuele compensatie kun je je wenden tot het ticketbureau. Mocht je kaartje geen toegang geven tot het evenement en het ticketbureau geen geld teruggeven dan kan je het beste aangifte van oplichting doen bij de politie.

115,000
102
CATEGORY

Seatwave is een marktplaats voor concertkaarten. Door ons of Ticketmaster worden hier geen kaarten op geplaatst. Wel heeft onze ticketingpartner een samenwerking met Seatwave.

We zien dat de secondaire markt voorziet in een duidelijke behoefte bij de consument. Consumenten willen ook bij uitverkochte concerten, nog steeds kaarten kopen. Je ziet tientallen websites die dit faciliteren. MOJO heeft een rijke historie van acties tegen illegale doorverkoop. Die waren allemaal gericht op de bescherming van de consument. Denk hierbij aan een voorlichtingscampagne, voeren van rechtszaken en ook pleiten voor wetgeving. Maar niets hielp. De politiek laat het over aan de markt en dat is dan ook prima. Alleen is het dan nu begrijpelijk dat Live Nation's Ticketmaster door aankoop van Seatwave zich een positie in secondaire markt wil verwerven. MOJO blijft zich inspannen om zorg te dragen voor duidelijke eerlijke informatie voor consument. Ticketmaster werkt nu hard aan een systeem dat de tickets op Seatwave kan valideren. 

115,000
103
CATEGORY
<< Veel gestelde vragen
Contactinfo
Uw vraag
*Verplichte velden

default
1uvvasl61rveuh480alvu0jk05
Zoektips
Je kunt een enkel woord of een aantal woorden typen om te zoeken, maar je kunt ook vragen stellen. Ons FAQ systeem wordt ondersteund door Natural Language Processing technologie, wat jou zal voorzien in een antwoord die het beste bij jouw vraag past.

Probeer duidelijke woorden te gebruiken en stel heldere vragen als je de zoekfunctie gebruikt. Bijvoorbeeld: "Waar vind ik mijn e-ticket?" of "Hoe kan ik rolstoelkaarten bestellen?"

Als het antwoord dat je hebt gevonden jouw vraag niet volledig is, dan kun je contact met ons opnemen. We streven ernaar om vragen binnen één werkdag te beantwoorden.