We begrijpen dat het frustrerend is om geen kaarten te kunnen bestellen voor jouw favoriete artiest. Er was veel meer belangstelling dan het aantal kaarten dat beschikbaar was, wat automatisch inhoudt dat wij helaas vele fans hebben moeten teleurstellen.

Wij denken dat door alleen online kaarten te verkopen er meer kaarten naar de fans zijn gegaan. Zwarthandel kunnen wij niet uitsluiten, maar wij willen structurele opkooppraktijken wel tegengaan. Door online kaarten te verkopen kunnen wij 'verdachte transacties' monitoren en eventueel kaarten die zijn opgekocht ongeldig verklaren, zodat zij naar de echte fans kunnen gaan. Vaak bieden zwarthandelaren ook kaarten aan op hun websites, terwijl zij deze niet in bezit hebben. Wij kunnen je verzekeren dat wij geen zaken doen met doorverkopers en dit op alle mogelijke manieren proberen tegen te gaan. Helaas ligt dit juridisch gecompliceerd, doordat het met winst doorverkopen van toegangskaarten (nog) niet verboden is. Op dit moment is in de Kamer een wetsvoorstel aanhangig om hier verandering in te brengen.

 

116,000
82
CATEGORY

MOJO is als promotor verantwoordelijk voor een groot aantal facilitaire zaken die wij voor het betreffende concert moet regelen (zoals de kleedkamers, deel van de opbouw van het podium, hijsvoorzieningen, etc.).

Maar inhoudelijk, en daar valt ook de kwaliteit van het geluid onder, is de show de verantwoordelijkheid van de artiest zelf en niet die van MOJO. De artiest is op tournee met een volledige productie en crew. In ieder land zetten ze zelf hun productie neer en het zaalgeluid wordt door de eigen geluidstechnici van de artiest geregeld, wij hebben daarbij geen enkele zeggenschap behalve dat we het volume van het geluid limiteren tot de toegestane hoogte. De geluidsmedewerkers staan de artiest gedurende de gehele tournee bijstaan en zodanig de meeste ervaring hebben met de desbetreffende geluidsinstallatie en show.

116,000
109
CATEGORY

We nemen geluidsterkte uitermate serieus. We zijn de eerste concertorganisator in Nederland die jaren geleden al een eigen limiet van 103DB heeft aangehouden. Dat is nu recent overgenomen door alle organisatoren die aangesloten zijn bij de Vereniging van Evenementenmakers en de Nederlandse Vereniging van Poppodia. Daarnaast hebben wij ervoor gezorgd dat bij alle locaties waar wij concerten organiseren oordoppen beschikbaar zijn.

We zorgen ook voor metingen bij ieder evenement en spreken van tevoren met alle artiesten af dat we een limiet hebben en dat is ook zichtbaar bij de mengtafel waar het geluid geregeld wordt. De geluidsman van de band mixt echter zelf het geluid en bepaalt het volume mits ze onder de 103DB blijven. Uit de DB metingen die we bij iedere show doen, blijkt vrijwel nooit een overschrijding van het DB limiet. We vinden het wel uitermate vervelend dat je dit zo hebt ervaren. Wij adviseren overigens altijd gebruik te maken van oordoppen tijdens een live evenement.

116,000
110
CATEGORY

Je kunt jouw klacht indienen via het tabblad 'neem contact op'. Je klacht wordt dan opgenomen in de klachtenprocedure.

Klachten worden verzameld en worden gemiddeld twee weken nadat het evenement heeft plaatsgevonden in behandeling genomen.

116,000
14
CATEGORY
<< Veel gestelde vragen
Contactinfo
Uw vraag
*Verplichte velden

default
t3pu5u7ueof9trnfk6i0a6gtq5
Zoektips
Je kunt een enkel woord of een aantal woorden typen om te zoeken, maar je kunt ook vragen stellen. Ons FAQ systeem wordt ondersteund door Natural Language Processing technologie, wat jou zal voorzien in een antwoord die het beste bij jouw vraag past.

Probeer duidelijke woorden te gebruiken en stel heldere vragen als je de zoekfunctie gebruikt. Bijvoorbeeld: "Waar vind ik mijn e-ticket?" of "Hoe kan ik rolstoelkaarten bestellen?"

Als het antwoord dat je hebt gevonden jouw vraag niet volledig is, dan kun je contact met ons opnemen. We streven ernaar om vragen binnen één werkdag te beantwoorden.